• Kodujuustu-köögiviljapihvid

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, Põhiroad, VideoKommenteeriLoe lähemalt »

    kodujuustupihv

     8 tükki

    2 keskmist porgandit
    100 g juursellerit
    10 cm jupp porrut
    2 muna
    1 dl piima
    200 g kodujuustu
    2 purustatud küüslauguküünt
    0,5 tl soola
    musta pipart
    hakitud peterselli
    1 dl tumedamat nisujahu
    praadimiseks võid

    Riivi porgandid ja juurseller peene riiviga. Haki porru. Klopi munad lahti ning sega piima ja kodujuustuga. Sega hulka riivitud köögivili ja maitseained. Lisa jahu ja sega hästi läbi. Lase segul 30 minutit seista ja vormi siis õhukesed pihvid.

    Prae võis madalal kuumusel.

    Vaata pihvide valmistamist ka videost:

    Jaga ►

    Märksõnad: , ,

  • Marjakama hapupiimaga

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, Magustoidud, VideoKommenteeriLoe lähemalt »

    marjakamaKahele

    5 dl hapupiima
    2–3 sl kamajahu
    2–3 sl suhkrut
    2 dl maasikaid

    Maitsesta marjad suhkruga ja tõsta serveerimispokaali põhja. Sega külma hapupiima hulka kamajahu ning maitsesta soovi korral suhkruga. Vala kama marjadele ning serveeri.

    Vaata kama valmistamist ka videost:

    Jaga ►

    Märksõnad:

  • Hapupiima pannkoogid kaerajahuga

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, Koogid, MagustoidudKommenteeriLoe lähemalt »

    hapupiimapannkoogidNeljale

    Tainas:
    2 muna
    0,5 tl soola
    0,5 dl suhkrut
    1 tl vanillsuhkrut
    2,5 dl hapupiima
    3 dl kaerajahu
    praadimiseks rapsiõli (sobib ka õli ja või segu)

    Jaga munakollased ja munavalged eraldi kaussidesse. Sega munakollase hulka sool, suhkur ja vanillsuhkur ning vaheldumisi hapupiim ja jahu, et saaksid ühtlase taina. Vahusta teises kausis munavalged kohevaks ning sega siis ettevaatlikult ja õrnalt taina hulka.

    Kuumuta pann ning lisa rasvaine. Tõsta pannile lusikaga tainast ning prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Hoia kooke kuni serveerimiseni soojas kummulikeeratud taldriku või kausi all.

    Jaga ►

    Märksõnad:

  • Aedviljapuder külma ürdise petikastmega

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, Põhiroad, PudrudKommenteeriLoe lähemalt »

    aedviljapuderNeljale

    500 g kartuleid
    2 porgandit
    1 dl odrakruupe või speltakruupe
    100 g väga hea kvaliteediga suitsupeekonit
    1 suurem mugulsibul

    Kaste:
    2 dl petti
    0,5 dl erinevaid hakitud ürte (till, roheline sibul, pisut piparmündilehti)

    Uhu kruubid üle külma veega senikaua, kuni vesi jääb kirkaks. Tükelda porgandid 1 cm paksusteks ratasteks, poolita kartulid ja aseta koos kruupidega potti. Vala peale niipalju vett, et see viljad vaevu kataks. Maitsesta keeduvesi vähese soolaga. Haki peekon ja sibul väikesteks kuubikuteks ning prae neid koos, kuni peekonist on rasv eraldunud ning sibul pehme.

    Kui aedviljad ja kruubid on pehmeks keenud, tambi need koos keeduleemega pudruks. Sega hulka peekoni-sibulasegu ning jahuta. Haki ürdid peeneks ning maitsesta vähese soolaga. Jäta 5 minutiks ootele, et sool sibulast pisut mahla eraldaks ning seejärel lisa pett.

    Lase külmikus kastmel maitsestuda, seejärel serveeri leige pudruga.

    Jaga ►

    Märksõnad:

  • Karask

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, Küpsetised, VideoKommenteeriLoe lähemalt »

    karaskNeljale

    0,5 l petti
    2 muna
    1 tl soola
    1 sl suhkrut
    1 tl soodat
    6 dl odrajahu
    2 sl õli

    Klopi munad koos soola ja suhkruga lahti ning lisa pett. Sõelu hulka soodaga segatud odrajahu ning sega ühtlaseks tainaks. Vala võiga määritud küpsetusvormi ning küpseta 200kraadises ahjus 25–30 minutit ehk kuni karask on kuldpruun.

    Serveeri sooja karaskit (muna)või ja rohke murulauguga.

    Vaata karaski valmistamist ka videost:

    Jaga ►

    Märksõnad:

  • Sidruniruudud

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, KoogidKommenteeriLoe lähemalt »

    sidruniruudud

    24 tk.

    Tainas:
    2 dl jahu
    100 g võid
    0,5 dl tuhksuhkrut

    Täidis:
    2 muna
    1 dl suhkrut
    1 dl hapukoort
    2 sl jahu
    0,5 tl küpsetuspulbrit
    0,25 tl soola
    1 sidruni mahl ja riivitud koor

    Glasuur:
    1 dl hapukoort
    0,5 dl suhkrut

    Määri küpsetusvorm võiga. Vala kaussi jahu, lisa külm või ja suhkur, haki puruks ja sega seejärel ühtlaseks tainaks. Suru tainas vormi põhja ja küpseta 180kraadises ahjus 15–17 minutit.

    Täidise tegemiseks vahusta munad suhkruga ja sega juurde ülejäänud ained. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta 25 minutit. Lase 10 minutit jahtuda.

    Sega hapukoor ja suhkur ning määri koogile. Küpseta veel 5 minutit. Lase hästi jahtuda, lõika ruutudeks ja serveeri.

    Jaga ►

    Märksõnad:

  • Kartuli-brokoli püreesupp

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, Supid, VideoKommenteeriLoe lähemalt »

     kartuli-brokolisuppNeljale

    500 g kartuleid
    400 g brokolit
    50 g võid
    50 g väga hea kvaliteediga suitsupeekonit
    1 sibul
    2 küüslauguküünt
    2 dl 10%-list hapukoort
    majoraani
    loorberileht
    peterselli
    äädikat
    soola
    pipart
    paprikat
    1 sl jahu
    1 l vett

    Koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Tükelda brokoli õisikuteks. Kuumuta potis või. Lisa viilutatud peekon, hakitud sibul, küüslauk
    ja petersell ning kuumuta 2–3 minutit. Lisa kartulid, brokoli ja maitseained. Raputa peale jahu, sega hästi läbi ja kuumuta paar minutit.

    Lisa vesi, lase keema ja keeda 25–30 minutit, kuni kartulid ja brokoli on hästi pehmed. Püreeri ning sega hulka hapukoor ja pisut äädikat. Maitsesta veel vajaduse korral soolaga. Lase korraks keema ja serveeri.

    Vaata supi valmistamist ka videost:

    Jaga ►

    Märksõnad: ,

  • Heeringatort

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, TordidKommenteeriLoe lähemalt »

    heeringatort

    10 lõiku

    Põhi:
    150 g rukkileiba
    50 g võid

    Täidis:
    4 želatiinilehte
    600 g heeringat
    1 väike sibul
    0,5 dl hakitud tilli
    50 g marineeritud kurki
    200 g kodujuustu
    3 dl hapukoort
    0,25 tl musta pipart

    Kaunistamiseks:
    3 kõvaks keedetud muna
    heeringarulle
    murulauku

    Lõika leival koorik ära, purusta pehme sisu ja sega sulatatud võiga. Kata 22 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhi
    küpsetuspaberiga, suru leivapuru vormi põhja ja pane vorm külmkappi. Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Haki sibul, till, heeringas ja marineeritud kurgid üsna peeneks. Sega hulka kodujuust ja hapukoor. Maitsesta pipraga.

    Pigista želatiinilehed hästi kuivaks. Kuumuta 2 sl külma vett, sulata selles želatiinilehed ja nirista pidevalt segades heeringasegusse. Tõsta täidis vormi ja pane vähemalt neljaks tunniks kuni üle öö külmkappi tarduma.

    Kaunista sektoriteks lõigatud munade, murulaugu ja heeringarullidega.

    Jaga ►

    Märksõnad: , ,

  • Mangosmuuti

    aug 1, 13 • Spirited • Joogid, Kõik retseptidKommenteeriLoe lähemalt »

    mangosmuuti

    Neljale

    1 purk (400 g) mangokonservi
    2 dl vanillijogurtit
    2 dl ananassimahla
    maitse järgi mett

    Püreeri mangoviilud saumikseriga. Sega püreesse jogurt ja mahl, maitsesta meega. Serveeri külmalt.

    Jaga ►

    Märksõnad:

  • Jogurti-marjakook

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, Koogid, VideoKommenteeriLoe lähemalt »

    jogurti-marjakook

    12 tk.

    1,5 dl kirsi- või muud marja- või puuviljajogurtit
    400 g külmutatud kirsse
    3 dl jahu
    1 tl küpsetuspulbrit
    1 dl õli
    3 muna
    0,5 dl suhkrut
    0,5 dl pruuni suhkrut
    tuhksuhkrut pealeraputamiseks

    Sega jogurt, sulatatud ja nõrutatud kirsid, jahu, küpsetuspulber, õli, munad ja suhkrud. Vala võiga määritud 24 cm läbimõõduga koogivormi.

    Küpseta 175 kraadi juures 25–35 minutit. Raputa jahtunud koogile tuhksuhkrut.

    Vaata koogi valmistamist ka videost:

    Jaga ►

    Märksõnad:

Piim on Eesti valge kuld. Piimandus on Eesti sajanditepikkuse traditsiooniga põllumajanduse alustala.

↓ Näita rohkem ↓