Aedviljapuder külma ürdise petikastmega

aedviljapuderNeljale

500 g kartuleid
2 porgandit
1 dl odrakruupe või speltakruupe
100 g väga hea kvaliteediga suitsupeekonit
1 suurem mugulsibul

Kaste:
2 dl petti
0,5 dl erinevaid hakitud ürte (till, roheline sibul, pisut piparmündilehti)

Uhu kruubid üle külma veega senikaua, kuni vesi jääb kirkaks. Tükelda porgandid 1 cm paksusteks ratasteks, poolita kartulid ja aseta koos kruupidega potti. Vala peale niipalju vett, et see viljad vaevu kataks. Maitsesta keeduvesi vähese soolaga. Haki peekon ja sibul väikesteks kuubikuteks ning prae neid koos, kuni peekonist on rasv eraldunud ning sibul pehme.

Kui aedviljad ja kruubid on pehmeks keenud, tambi need koos keeduleemega pudruks. Sega hulka peekoni-sibulasegu ning jahuta. Haki ürdid peeneks ning maitsesta vähese soolaga. Jäta 5 minutiks ootele, et sool sibulast pisut mahla eraldaks ning seejärel lisa pett.

Lase külmikus kastmel maitsestuda, seejärel serveeri leige pudruga.

Jaga ►

Märksõnad:

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Piim on Eesti valge kuld. Piimandus on Eesti sajanditepikkuse traditsiooniga põllumajanduse alustala.

↓ Näita rohkem ↓