• Baklažaani-juusturullid

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, Põhiroad, VormiroadKommenteeriLoe lähemalt »

    baklazaani-juusturullid

    Neljale

    2 keskmist baklažaani
    3 sl võid
    1,5 tl soola
    musta pipart
    2 tl kuivatatud punet
    300 g tugevamaitselist juustu
    2 sl palsamiäädikat
    1 sl oliiviõli
    maitserohelist

    Lõika baklažaan pikuti poole sentimeetri paksusteks viiludeks. Prae viilud mõlemalt poolt võis ja tõsta majapidamispaberile. Raputa peale soola, pipart ja punet. Lõika juust õhukesteks viiludeks ja pane baklažaaniviiludele. Keera rulli ja tõsta võiga määritud ahjuvormi. Sega palsamiäädikas ja oliiviõli ning piserda rullidele. Küpseta 250 kraadi juures ahju ülaosas 5 minutit. Raputa peale hakitud maitserohelist.

    Jaga ►

    Märksõnad: ,

  • Kana-suitsujuustusupp

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, SupidKommenteeriLoe lähemalt »

    kana-suitsujuustusupp

    Neljale

    3–4 kanakintsu
    2 l vett
    1–2 porgandit
    2 sibulat
    1 sl võid
    4 tl jahu
    2 dl rõõska koort
    200 g suitsujuustu
    soola
    musta pipart
    hakitud peterselli

    Pane kanakintsud külma veega keema, eemalda vaht ja keeda keskmisel kuumusel umbes 30 minutit. Tõsta kintsud puljongist välja. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Koori sibulad ja lõika ribadeks. Sulata pannil või. Pruunista selles porgandit ja sibulat, lisa jahu ja kuumuta läbi. Vala potti ja keeda umbes 10 minutit keskmisel kuumusel.

    Lisa rõõsk koor ja tükeldatud kanaliha, lase keema tõusta. Sega hulka väikesteks tükkideks tükeldatud suitsujuust, maitsesta soola ja pipraga. Sega hästi läbi, kuni juust on sulanud. Raputa peale hakitud peterselli.

    Jaga ►

    Märksõnad: , ,

  • Keefiri-pärmitaina kapsapirukas

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, PirukadKommenteeriLoe lähemalt »

    kapsapirukas30–35 tk.

    Tainas:
    2,5 dl keefiri
    1 pakk (12 g) kuivpärmi
    2 muna
    0,5 tl soola
    1 dl suhkrut
    1 dl toiduõli
    11–12 dl jahu

    Täidis:
    1,5–2 kg kapsast
    2 suurt sibulat
    100 g võid
    0,5 dl heledat suhkrusiirupit
    2 tl soola
    1 tl musta pipart
    1 sl majoraani
    2 sl 10%-list äädikat
    määrimiseks muna

    Vala kaussi toasoe keefir. Lisa pärm, lahtiklopitud munad, suhkur, sool ja õli. Sega läbi ja sõtku hulka jahu. Lase soojas rätiku all umbes 2 tundi kerkida.

    Täidise valmistamiseks tükelda kapsas ja sibul võimalikult peeneks. Sulata potipõhjas või ning hauta selles kapsast ja sibulat 45 minutit. Maitsesta soola, siirupi, pipra ja majoraaniga. Lisa äädikas ja lase jahtuda.

    Jaga tainas kaheks ja rulli mõlemad osad ristkülikuks. Tõsta üks tainatükk ahjuplaadile, kata täidisega ja tõsta peale teine tainatükk. Suru ääred hästi kokku. Torka tainasse kahvliga augud ja määri munaga.

    Küpseta 225 kraadise ahju allosas 20–30 minutit.

    Jaga ►

    Märksõnad: ,

  • Panna cotta

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, MagustoidudKommenteeriLoe lähemalt »

    pannacottaNeljale

    2 dl keefiri
    2 dl 35%-list rõõska koort
    1,25 dl suhkrut
    vanillikupar
    2 želatiinilehte

    Serveerimiseks:
    1 kiivi või marju
    mett
    värske piparmündi lehti

    Pane želatiinilehed külma vette likku. Lase rõõsk koor, suhkur ja vanillikupar keema. Pigista želatiinilehed kuivaks. Võta vanillikupar potist välja. Sulata želatiin kuumas koores. Lase kooresegul jahtuda käesoojuseni ja sega hulka toasoe keefir. Vala segu klaasidesse ja lase 4 tundi tarduda.

    Serveeri püreeritud marjade, mee ja piparmündilehtedega.

    Jaga ►

    Märksõnad: ,

  • Karrikana

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, Põhiroad, VideoKommenteeriLoe lähemalt »

    karrikana

    Neljale

    4 kanakoiba

    Marinaad:
    2 sl karripulbrit
    1,5 tl soola
    1 tl jahvatatud vürtsköömneid
    2 küüslauguküünt
    1 sidruni mahl
    4 dl keefiri

    Pane kanakoivad suuremasse kilekotti. Sega marinaadiained ja vala marinaad kilekotti. Raputa hästi läbi ja lase vähemalt 2 tundi seista. Tõsta koivad ahjuvormi ja küpseta 180kraadises ahjus 35–40 minutit.

    Serveeri keedetud riisiga.

    Vaata karrikana valmistamist ka videost:

    Jaga ►

    Märksõnad:

  • Tagurpidi õunapirukas

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, Koogid, PirukadKommenteeriLoe lähemalt »

    tagurpidiounapirukas

    8–10 tk.

    Tainas:
    3 dl jahu
    0,25 tl soola
    150 g võid
    2 sl suhkrut
    1 muna
    määrimiseks piima
    rullimiseks jahu
    vormi määrimiseks võid

    Täidis:
    50 g võid
    750 g õunu
    1 tl kaneeli
    1 sidruni mahl
    1–2 sl mett

    Sõelu jahu kaussi ja sega soolaga. Tükelda või ja haki koos jahuga. Lisa suhkur ja muna ning sega ühtlaseks tainaks. Pane tainas täidise valmistamise ajaks külma. Täidise tegemiseks koori ja tükelda õunad. Sulata või ja kuumuta selles õunu 3–4 minutit. Lisa kaneel, sidruni mahl ja mesi ning kuumuta paar minutit.

    Tõsta õunad võiga määritud 22–23 cm läbimõõduga pirukavormi. Rulli tainas jahusel pinnal lahti ja tõsta vormi õunte peale. Määri tainast pealt piimaga ja torka sellesse kahvliga augud.

    Küpseta kooki 200 kraadi juures 20–25 minutit.

    Jaga ►

    Märksõnad: ,

  • Lõhe ürdivõidega

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, Põhiroad, VideoKommenteeriLoe lähemalt »

    loheurdivoidegaNeljale:

    Ürdivõie:
    100 g võid
    1 dl hakitud basiilikut
    0,5 tl soola
    2 sl sidrunimahla
    0,25 tl musta pipart
    1–2 küüslauguküünt

    Lõhe:
    2 dl valget veini
    4 lõhesteiki või -fi leelõiku või -liblikat
    1 sl estragoni

    Ürdivõide valmistamiseks vahusta toasoe või. Lisa hakitud basiilik, purustatud küüslauk, sool, pipar ja sidrunimahl ning sega hästi läbi. Vormi ürdivõie 3–4 cm läbimõõduga vorstikeseks, keera toidukilesse ja pane külma. Kuumuta pannil vein. Pane sellesse lõhesteigid ja hakitud estragon ning hauta 4–6 minutit. Tõsta lõhe taldrikutele. Lõika ürdivõidest viilud ja tõsta kuumale kalale.

    Lõhe valmistamist vaata ka videost:

    Jaga ►

    Märksõnad:

  • Kiire kanamaksapasteet

    aug 1, 13 • Spirited • Eelroad, Kõik retseptidKommenteeriLoe lähemalt »

    kanamaksapasteetKaheksale

    250 g võid
    500 g kanamaksa
    2 sibulat
    1 sl värsket tüümiani
    1 küüslauguküüs
    2 sl brändit
    0,25 tl musta pipart
    1 tl soola

    Kuumuta pannil 1 sl võid. Lisa pool kanamaksast, pruunista 4–5 minutit ja tõsta pannilt ära. Tee samuti ülejäänud poolega. Purusta maks koos praeleemega köögikombainis või saumikseriga. Sulata pannil veel 1 sl võid. Pruunista selles hakitud sibul, tüümian ja purustatud küüslauk ning hauta keskmisel kuumusel, kuni sibul on pehme. Lisa brändi, sool ja pipar ning sega läbi. Kalla segu purustatud maksa hulka, lisa pehme või ja vahusta.

    Jaga ►

    Märksõnad:

  • Lumepallisupp

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, Magustoidud, VideoKommenteeriLoe lähemalt »

    lumepallisuppKolmele

    0,5 l 3,5%-list piima
    3 muna
    7 sl suhkrut
    pisut soola
    1 tl kartulitärklist
    1 tl vanilliekstrakti või 1 sl vanillsuhkrut

    Eralda munakollased ja -valged. Vahusta munavalged näpuotsa soola toel kohevaks, lisa vahustamise ajal osade kaupa 3 sl suhkrut ning vahusta, kuni saad läikiva vahu. Kuumuta piim keemiseni. Tõsta piima pinnale lusikatäied munavalgevahtu ning kuumuta neid kõikidelt külgedelt paar minutit, eemalda ja hoia kuni serveerimiseni jahedas.

    Vahusta munakollased 4 sl suhkru ja vanillsuhkruga kohevaks, lisa tärklis ja sega ühtlaseks. Vala hulka kuum piim, sega ühtlaseks ning kuumuta segu pidevalt segades, kuni see tiheneb. Jahuta ning serveeri munavalgepallidega. Soovi korral lisa hapukat marjapüreed.

     Lumepallisupi vamistamist vaata ka videost:

    Jaga ►

    Märksõnad:

  • Suvine köögiviljasupp

    aug 1, 13 • Spirited • Kõik retseptid, SupidKommenteeriLoe lähemalt »

    koogiviljasuppNeljale

    2 noort porgandit
    3 värsket kartulit
    peotäis herneid
    0,5 l piima
    20 g võid
    soola
    värsket tilli

    Pese ja kaabi noored köögiviljad puhtaks ning tükelda suupärasteks tükkideks. Kuumuta neid mõned minutid potipõhjas võis, seejärel maitsesta soolaga ning lisa niipalju vett, et see kataks viljad. Keeda soovitud pehmuseni. Lisa piim ja kuumuta keemiseni, lisa hakitud till ning serveeri.

    Jaga ►

    Märksõnad: ,

Piim on Eesti valge kuld. Piimandus on Eesti sajanditepikkuse traditsiooniga põllumajanduse alustala.

↓ Näita rohkem ↓