Keefiri-pärmitaina kapsapirukas

aug 1, 13 • Kõik retseptid, PirukadKommenteeri

kapsapirukas30–35 tk.

Tainas:
2,5 dl keefiri
1 pakk (12 g) kuivpärmi
2 muna
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
1 dl toiduõli
11–12 dl jahu

Täidis:
1,5–2 kg kapsast
2 suurt sibulat
100 g võid
0,5 dl heledat suhkrusiirupit
2 tl soola
1 tl musta pipart
1 sl majoraani
2 sl 10%-list äädikat
määrimiseks muna

Vala kaussi toasoe keefir. Lisa pärm, lahtiklopitud munad, suhkur, sool ja õli. Sega läbi ja sõtku hulka jahu. Lase soojas rätiku all umbes 2 tundi kerkida.

Täidise valmistamiseks tükelda kapsas ja sibul võimalikult peeneks. Sulata potipõhjas või ning hauta selles kapsast ja sibulat 45 minutit. Maitsesta soola, siirupi, pipra ja majoraaniga. Lisa äädikas ja lase jahtuda.

Jaga tainas kaheks ja rulli mõlemad osad ristkülikuks. Tõsta üks tainatükk ahjuplaadile, kata täidisega ja tõsta peale teine tainatükk. Suru ääred hästi kokku. Torka tainasse kahvliga augud ja määri munaga.

Küpseta 225 kraadise ahju allosas 20–30 minutit.

Jaga ►

Märksõnad: ,

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Piim on Eesti valge kuld. Piimandus on Eesti sajanditepikkuse traditsiooniga põllumajanduse alustala.

↓ Näita rohkem ↓